Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna

Novice

Okrogli trebuščki

  Letak_Okrogli trebuscki_WEB

Preberite več

Predavanja o epiduralni analgeziji

Ponovno vzpostavljamo predavanja o epiduralni analgeziji, ki bodo potekala vsak petek ob 13.30 v drugem nadstropju bolnišnice. Predavanja se lahko udeležijo le zdrave nosečnice, brez spremstva partnerjev, z obvezno zaščitno masko. Predavanja so brezplačna, naročanje nanje pa ni potrebno. Vabljene!

Preberite več

Obiski ponovno dovoljeni

Z današnjim dnem, 1.6.2020, so za zdrave partnerje ponovno dovoljeni obiski. Obiski potekajo vsak dan med 14.00 in 15.00 uro. V stavbi Porodnišnice je obvezna nošnja zaščitne maske.

Preberite več

Dodatno sproščanje ukrepov

Ukrepe sproščamo dalje. Od 23.5. dalje lahko partner ponovno sobiva z mamico in novorojenčkom na oddelku za otročnice. Tako bo celotna porodna in poporodna izkušnja še malo lepša in prijetnejša.

Preberite več

Tečaj medicinske hipnoze

V Porodnišnici Postojna je 21. ter 22.5. potekal tečaj medicinske hipnoze pod vodstvom prof. dr. Marjana Pajntarja. Tečaja so se udeležile naše babice, medicinske sestre ter zdravniki, ki bodo lahko z na novo pridobljenim znanjem še bolje sodelovali s porodnicami.  

Preberite več

Porod v vodi

S 1.6.2020 se lahko ponovno dogovorite za termin individualnega razgovora glede poroda v vodi ter ogleda porodne sobe s kadjo namenjeno porodu v vodi. Naše babice in zdravniki vam bodo z veseljem podali vse informacije ter odgovorili na vaša vprašanja.

Preberite več

Donacija hobotnic

20.maja 2020 smo za nedonošene in najmlajše novorojenčke, ki se rodijo v naši porodnišnici, prejeli donacijo 100 kvačkanih hobotnic! Donacija je velikodušno delo žena iz Lozic, Podnanosa in Postojne, ki so pod vodstvom Polone Mislej svoj talent in prosti čas namenile za izdelavo tega čudovitega darila. Hobotnice so narejene po ...

Preberite več

Sobivanje z novorojenčkom

V luči sproščanja ukrepov, ki smo jih sprejeli zaradi epidemije COVID-19 , smo v Bolnišnici Postojna sprostili ukrep obveznega sobivanja z vašim novorojenčkom. Tako je sedaj ponovno mogoče, da otroka ponoči med 23.00 in 05.00 uro prepustite v skrb našim sestram na oddelku.

Preberite več

Ponovno dovoljeni spremljevalci pri porodu

Spoštovani, z Ministrstva za zdravje smo prejeli obvestilo, da so lahko od jutri, 29.04.2020, dalje ponovno dovoljeni spremljevalci pri porodu. Pri porodu bo lahko prisoten le en zdrav spremljevalec.

Preberite več

Očetje kmalu spet prisotni pri porodu

V skladu s priporočili RSK za ginekologijo in porodništvo se obeta sprostitev nekaterih ukrepov. Tako bodo najverjetneje partnerji že naslednji teden lahko prisotni pri porodu. Delo v naši bolnišnici se ponovno vzpostavlja. V kratkem bomo znova v celoti pričeli z operativnimi in ostalimi posegi (z izjemo postopkov umetne oploditve), ki ...

Preberite več

Zahvala za donacijo EKG

Bolnišnica Postojna se najtopleje zahvaljuje za nov sodoben EKG aparat, ki ga bomo lahko uporabljali tako pri pacientkah kot pri novorojenčkih. Aparat je darovalo društvo Slojenčki, zanj pa so zbrali denar zaposleni ter predvsem gostje restavracij McDonalds iz cele Slovenije. Na dvorišče Porodnišnice nam ga je dostavilo podjetje Sonar, ...

Preberite več

Tito poslal potičke v Porodnišnico

Na Velikonočni ponedeljek so nas vse zaposlene, ki smo bili dežurni, s strani Jezeršek catering-a presenetili z majhnimi potičkami, namreč februarja se je pri nas rodil njihov mali Tito.

Preberite več
1 2 5