Pojdi do vsebine

Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna

Poslanstvo

Na področju porodništva je glavni poudarek na strokovnem in varnem vodenju nosečnosti in poroda ter skrbi za lajšanje porodne bolečine.

Na področju ginekologije opravljamo v naši bolnišnici vse ginekološke operativne posege, razen operativnih posegov razširjenih malignih obolenj. Vse več je endoskopskih operativnih posegov. Novejše endoskopske tehnike operiranja omogočajo hitrejše okrevanje, krajšo ležalno dobo, hitrejšo vrnitev v domače in delovno okolje, kar je v današnjem času izjemna prednost.

V zadnjih letih smo razširili program zdravljenja stresne urinske inkontinence. Novosti smo vpeljali tudi na področju diagnostike in zdravljenja neplodnosti ter zgodnje diagnostike morebitnih nepravilnosti v nosečnosti in razširili delež posegov v okviru dnevne obravnave na diagnostične histeroskopije in histeroskopsko vodene odvzeme tkiva za histološke preiskave.

Poslanstvo našega dela vidimo v zadovoljnem bolniku, uspešnih in zadovoljnih zaposlenih ter ugledu bolnišnice v ožji in širši skupnosti.