Donacija podjetja Malalan naši bolnici

Prav na občinski praznik smo se v Bolnišnici Postojna razveselili novega službenega vozila, ki bo po 16 letih zamenjal že odsluženega. Ob predaji vozila se je direktor Aleksander Merlo zahvalil donatorju, draguljarni Malalan iz Ljubljane, kjer so nas presenetili tudi s pobudo  Generali Zavarovalnici in podjetju Avto Krka, da brezplačno uredita vse potrebno v zvezi z zavarovanjem in dokumentacijo.

»To je bilo res lepo presenečenje,« je priznal Merlo in se pošalil, da pri Malalanovih »zrihtajo skoraj vse, tako kot v naši bolnici.«

»Radi pomagamo in tako naredimo nekaj koristnega, predvsem pa radi darujemo konkretno tistemu, ki nekaj potrebuje, brez posrednikov,« je ob predaji avtomobila dejal Peter Malalan, ki je na postojnsko porodnišnico tudi čustveno navezan. Tukaj so namreč na svet prišli vsi trije njegovi otroci in tudi vnuk. O vrednosti donacije Malalan ne želi govoriti, saj je ta pomoč bolnici po njegovem le »zrno v morje«.

Prepričal nas je že sam namen, je povedal Sebastjan Sepač iz zavarovalnice Generali. Brez pomisleka pa so se odzvali tudi pri Avto Krki, kjer  nasploh radi pomagajo mladim družinam. »O tej porodnišnici pa resnično slišimo samo najboljše,« je našo bolnišnico pohvalila Tatjana Verstovšek.

Donacijo je pozdravil tudi postojnski župan Igor Marentič, prepričan, da je prišla v prave roke. »Postojna ni znana le po Postojnski jami, pač pa tudi po naši porodnišnici,« je znova poudaril sloves naše ustanove.

 

Zahvaljujemo se:

Malalan d.o.o., Mestni trg 21, Ljubljana za donacijo vozila

Generali Zavarovalnici d.d., Kržičeva ulica 3, Ljubljana za donacijo zavarovanja

Avto Krka d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 15, Ljubljana za ureditev dokumentacije

Avtohiša Malgaj, d.o.o., Tržaška 108,  Ljubljana za dobavo vozila