Telefon: 05 7000 720

Nahajate se tukaj

Porodništvo

Na tem oddelku negujemo in zdravimo "nove" matere, velik poudarek pa dajemo njihovemu izobraževanju, zlasti glede dojenja in nege novorojenčka. Na oddelku je 30 postelj. Na oddelku imamo 7 triposteljnih sob in 5 enoposteljne ali dvoposteljne sobe (skupno bivanje s partnerjem). Enoposteljne sobe imajo lastne sanitarije.

Na oddelku za vas skrbi ena oddelčna medicinska sestra, za vaše dojenčke pa dve medicinski sestri.

Ne pozabite, da se o skupnem bivanju z otrokom odločate sami, željo pa lahko izrazite takoj po porodu.

Porodni blok

Na porodnem oddelku imamo tri porodne sobe. Prva je enoposteljna, v drugi sta dve postelji za rojevanje, tretja soba pa je opremljena za porod v vodi. Vse postelje je možno nastaviti za rojevanje sede, vse so opremljenje z aparati za spremlajnje popadkov in srčnih utripov otroka, CTG (tudi brezžičnega snemanja). Možno je tudi sočasno snemanje dvojčkov ter spremljaje vitalnih funkcij matere.

V neposredni bližini porodnih sob sta še operacijska dvorana in enota za intenzivno pooperativno nego (po carskem rezu).

Operacijski blok in 3 porodne sobe ter soba za intenzivno nego tvorijo celoto v prvem nadstropju, na levi strani. Tukaj izvajamo vse večje ginekološke in porodniške operacijske posege. Manjše operacijske posege delamo v majhni operacijski dvorani v pritličju bolnice.

Operacijska tehnika je endoskopska (laparoskopije, histeroskopije) in klasična, anestezija pa splošna ali področna.

V sobi za intenzivno nego nadzorujemo in zdravimo vse bolnice po večjih posegih, porodnice z resnejšimi internističnimi obolenji in porodnice po carskem rezu. V tej sobi ostanejo na opazovanju od 1 do 3 dni.

Porodni blok je srce naše porodnišnice. Tukaj prihajajo na svet novorojenčki in tukaj delimo s starši najsrečnejše trenutke v njihovem življenju.